"Πάμε Σινεμά;"

Tο «Πάμε Σινεμά;» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Yπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοαουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-15 προτρέπει όλα τα σχολεία να συμμετέχουν, έχοντας γνώση της βαθύτατης απήχησης που έτυχε το «Πάμε Σινεμά;» πανελλαδικά. Μέχρι σήμερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα πάνω από 3200 σχολεία από όλη την Ελλάδα και γυρίστηκαν περισσότερες από 600 ταινίες.

Τη χρονιά που πέρασε συμμετείχαν περισσότερα από 80 σχολεία και γυρίστηκαν 35 ταινίες οι οποίες και θα διαγωνιστούν στο 7ο Φεστιβάλ «Πάμε Σινεμά;» το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέχρι 15 Νοεμβρίου 2014, και θα μεταδοθεί, όπως πάντα, από την Κρατική Τηλεόραση.

Στην Αθήνα το «Πάμε Σινεμά;» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και στην Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα θερμή ανταπόκρισή σας και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε το site μας: www.pamecinema.net και τη σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/PAMECINEMA2012 , όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

ΑΘΗΝΑ:
κ. Νίκος Γιαννόπουλος,
τηλ: 210 3313004, 697 867 6905
e-mail: giannopoulos@pamecinema.net
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
κ. Διονυσία Αρβανίτου
τηλ: 697 368 0108
e-mail: arvanitou@pamecinema.net